Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Flądra z warzywami


13.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 pęczek  dymki
  • 100 g  boczniaków
  • 1 sztuka słoiczek minikukurydzy
  • 2 sztuki gałązki tymianku
  • 2 sztuki gałązki oregano
  • 600 g  filetów z flądry
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 8 łyżek  białego wina
  • 4 łyżki  masła
  • 1 sztuka cytryna do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwoną paprykę oczyść, umyj, pokrój w ćwiartki i usuń gniazdo nasienne. Następnie warzywo potnij w cienkie paseczki.
  2. Oczyszczoną dymkę potnij w talarki, a grzyby na mniejsze kawałki. Minikukurydzę osącz z zalewy. Listki opłukanego tymianku oraz oregano oderwij od gałązek.
  3. Rybę umyj i podziel na 8 porcji. Przygotuj 4 kawałki papieru do pieczenia. Na środku każdego ułóż po 1 porcji ryby. Przykryj ją warzywami, grzybami, ziołami oraz drugim kawałkiem ryby. Do środka włóż po 1 łyżce masła.
  4. Białe wino wymieszaj z 1 łyżką soku z cytryny, skrop składniki w papierowych pakiecikach i ustaw je na blasze. Brzegi kawałków papieru zawijaj do środka, formując kieszonki. Wsuń do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 170 st. C. Następnie ostrożnie wyjmij z papieru. Danie udekoruj plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE