Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Fusilli z łososiem i pesto


10.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Fusilli to jeden z najpopularniejszych kształtów makaronu. Idealnie sprawdza się jako składnik zapiekanek oraz makaronowych sałatek. Równie dobrze smakuje podany z gęstymi sosami, a także jako dodatek do potraw rybnych czy mięsnych. Przepis na fusilli z łososiem i pesto to sposób na efektowane ale zarazem szybkie danie.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaron fusilli (świderki)
  • 300 g  łosoś
    wędzony
  • 6 łyżek  pesto
    alla Genovese Grand\'Italia
  • 1 sztuka  cukinia
    posiekana
  • 100 g  ser parmezan
    tarty
  • 1 garść  bazylia
    świeża
  • oliwa z oliwek
    extra vergine

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię.
  2. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu.
  3. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 79

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE