Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Fusilli z łososiem i pesto


10.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Fusilli to jeden z najpopularniejszych kształtów makaronu. Idealnie sprawdza się jako składnik zapiekanek oraz makaronowych sałatek. Równie dobrze smakuje podany z gęstymi sosami, a także jako dodatek do potraw rybnych czy mięsnych. Przepis na fusilli z łososiem i pesto to sposób na efektowane ale zarazem szybkie danie.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaron fusilli (świderki)
  • 300 g  łosoś
    wędzony
  • 6 łyżek  pesto
    alla Genovese Grand\'Italia
  • 1 sztuka  cukinia
    posiekana
  • 100 g  ser parmezan
    tarty
  • 1 garść  bazylia
    świeża
  • oliwa z oliwek
    extra vergine

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię.
  2. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu.
  3. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 87


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE