Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.12.2018 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5827

Grzanki z rolmopsem, fetą i kaparami


28.08.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Brak Ci pomysłu na szybkie i niebanalne w smaku danie, którym można cieszyć się w gronie najbliższych? Podpowiadamy - do stworzenia wyśmienitej przekąski wykorzystaj rybę!

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  rolmopsy
    w zalewie octowej Seko
  • 2 kromki  chleb pszenny
  • 1 łyżka  ćwikła
  • 1 łyżka  kapary
  • 50 g  ser feta
  • koperek
    do dekoracji
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

1. Rolmopsy rozwijamy, kroimy w krótkie paski.
2. Pieczywo opiekamy w piekarniku, aż do zarumienienia.
3. Gotowe grzanki smarujemy ćwikłą i układamy na nich śledzia.
4. Całość posypujemy kaparami, kruszoną fetą i doprawiamy do smaku. Dekorujemy koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

SEKOprzepisy

Posty : 0

Przepisy: 2


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE