Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Halibut gotowany na parze


31.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300-400 g  halibuta
  • vegeta
  • 4 sztuki papryczki chili
  • 4 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1/4 sztuki bulwy kopru włoskiego
  • 300 ml  białego wytrawnego wina
  • 200 ml  bulionu warzywnego
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • kilka gałązek świeżych ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz i zrób 2-3 ukośne nacięcia z obu stron, a następnie natrzyj vegetą. Ugotuj rybę na parze.
  2. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmaż pokrojony w kostkę seler, koper oraz papryczki chili. Następnie wlej wino i bulion. Dopraw vegetą do smaku.
  3. Do garnka wstaw wkładkę z rybą, przykryj i paruj przez około 10 minut.
  4. Następnie ostrożnie wyjmij rybę i ułóż na talerzu. Podawaj polaną wywarem z gotowania oraz kawałkami warzyw. Całość udekoruj gałązkami ziół.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE