Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Halibut po włosku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Halibuta po włosku najlepiej podawać z gotowanym ryżem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki   halibut
    filety
  • 4 łyżki  masło
    miękkie
  • 1 garść  bazylia
    liście
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 sztuka  pomidory
  • oregano
    do smaku
  • tymianek
    do smaku
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1 łyżka  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z halibuta umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie ułóż rybę w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
  2. Pomidor obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek, cebulę oraz bazylię oczyść i drobno posiekaj. Tak przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj miękkie masło i dokładnie wymieszaj. Dolej sok z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj zioła. Wymieszaj.
  3. Przygotowaną pastę wyłóż na filety z halibuta. Wstaw rybę do piekarnika i piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

halibutprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE