Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Halibut po włosku


27.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Halibuta po włosku najlepiej podawać z gotowanym ryżem i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki   halibut
    filety
  • 4 łyżki  masło
    miękkie
  • 1 garść  bazylia
    liście
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 sztuka  pomidory
  • oregano
    do smaku
  • tymianek
    do smaku
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1 łyżka  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z halibuta umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie ułóż rybę w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
  2. Pomidor obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek, cebulę oraz bazylię oczyść i drobno posiekaj. Tak przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj miękkie masło i dokładnie wymieszaj. Dolej sok z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dodaj zioła. Wymieszaj.
  3. Przygotowaną pastę wyłóż na filety z halibuta. Wstaw rybę do piekarnika i piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE