Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp w chrupiącej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Karp w chrupiącej panierce to przepis na urozmaicenie tradycyjnej potrawy wigilijnej.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karp
  • przyprawa do ryb
    do smaku
  • 2 szklanki  mleko
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • 1 sztuka  jajka
  • płatki kukurydziane
    do panierowania
  • bułka tarta
    do panierowania
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, umyj, odetnij płetwy, ogon i łeb. Następnie wyfiletuj, zalej mlekiem i zostaw na 30 minut.
  2. Po tym czasie osusz rybę, oprósz solą i przyprawą do ryb. Każdy kawałek maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
  3. Na patelni rozgrzej olej z dodatkiem 1 łyżki masła i smaż na nim przygotowaną rybę na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE