Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Karp w panierce orzechowej


23.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Karp w panierce orzechowej to przepis na wigilijną rybę.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  karp
    filety
  • 100 g  orzechy włoskie
  • 3 łyżki  bułka tarta
  • 4 łyżki  mąka
  • 1 łyżka  rozmaryn
    posiekany
  • 2 sztuki  jajka
  • sok z cytryny
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 szczypta  sól
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z karpia opłucz, przekrój płaty na pół i natrzyj sokiem z cytryny oraz szczyptą soli i pieprzu. Odstaw rybę do lodówki na 60 minut.
  2. Orzechy posiekaj i wymieszaj z bułką tartą oraz rozmarynem. Rybę obtocz w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej z orzechami. Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE