Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kotleciki rybne


24.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z ryby
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka mały pęczek natki pietruszki
  • 2 sztuki jajka
  • bułka tarta
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz, zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekaną cebulę i natkę pietruszki, sok z cytryny, jajka i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na gładką masę.
  2. Z masy formuj kulki i lekko je zgnieć. Obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE