Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kotleciki śledziowe


09.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 3 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 4 sztuki duże filety śledziowe marynowane w oleju
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie lub mleku i odstaw na kilka godzin. Następnie osusz i drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, posiekany szczypiorek, pokrojone śledzie oraz jajka. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wyrób na jednolitą masę.
  3. Z masy formuj kotleciki i lekko je spłaszcz. Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Podawaj z surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE