Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Kotleciki śledziowe


09.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 3 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 4 sztuki duże filety śledziowe marynowane w oleju
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie lub mleku i odstaw na kilka godzin. Następnie osusz i drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, posiekany szczypiorek, pokrojone śledzie oraz jajka. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wyrób na jednolitą masę.
  3. Z masy formuj kotleciki i lekko je spłaszcz. Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Podawaj z surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE