Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotleciki śledziowe


09.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 3 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 4 sztuki duże filety śledziowe marynowane w oleju
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie namocz w wodzie lub mleku i odstaw na kilka godzin. Następnie osusz i drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, posiekany szczypiorek, pokrojone śledzie oraz jajka. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wyrób na jednolitą masę.
  3. Z masy formuj kotleciki i lekko je spłaszcz. Następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Podawaj z surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE