Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kotleciki warzywno-rybne


23.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jeśli masa na kotleciki warzywno-rybne będzie zbyt rzadka, należy dodać bułkę tartą. Gotowe kotleciki warzywno-rybne świetnie smakują z surówką lub gotowanymi jarzynami.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  mintaj
    filety
  • 2 sztuki  marchew
  • 1 sztuka  ziemniaki
  • 1 plaster  seler
  • 1 kawałek  por
  • 3 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 1 sztuka  jajka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz czarny
    mielony, do smaku
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 6 łyżek  olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Do dużego garnka włóż umyte i pokrojone w kostkę marchew, ziemniak i seler. Wlej trochę wody i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  2. Następnie na warzywa ułóż pokrojoną w paski rybę i gotuj jeszcze 15 minut. Gdy warzywa i ryba będą miękkie, odcedź, ostudź i zmiel w maszynce do mięsa.
  3. Do powstałej masy wbij jajko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dodaj posiekany koperek. Wymieszaj. Następnie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i drobno posiekany por. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  4. Z masy uformuj małe kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE