Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki z dorsza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 700 g  mrożonego fileta z dorsza
  • 5 sztuk pieczarek
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  przyprawy do ryb
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta
  • 1 pęczek  świeżego koperku
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z dorsza rozmroź, osusz i zmiel w maszynce do mięsa.
  2. Pieczarki i cebulę oczyść po czym drobno posiekaj. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podduś wszystko na maśle i ostudź.
  3. Do zmielonej ryby dodaj posiekany koperek oraz warzywa, wbij jajko i wsyp 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawę do ryb. Wyrób masę i formuj kotlety.
  4. Tak przygotowane kotlety panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE