Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki z makreli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotleciki z makreli to przepis na szybkie i smaczne danie. Kotleciki najlepiej podawać z gotowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  makrela wędzona
  • 6 sztuk  ziemniaki
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 garść  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 łyżka  mąka pełnoziarnista
  • olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 3 łyżki  mąka pszenna
    do obtoczenia kotletów

Sposób przyrządzania:

  1. Makrelę obierz i po usunięciu ości rozdrobnij widelcem. Następnie przełóż rybę do dużej miski.
  2. Ziemniaki ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę. Puree dodaj do makreli. Składniki wymieszaj.
  3. Do ryby i ziemniaków dodaj jajko, mąkę pełnoziarnistą, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Wymieszaj.
  4. Z powstałej masy uformuj kotlety. Na patelni rozgrzej olej. Placuszki obtocz w mące pszennej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE