Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kotlety rybne z karasi


21.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  karasi
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  kwasku cytrynowego
  • kilka łyżek bułki tartej
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z kwaskiem cytrynowym.
  2. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Połącz z masą rybną. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Czosnek oczyść i przeciśnij przez praskę. Składniki wymieszaj z rybą i jajkiem.
  3. Dopraw masę przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem. Zagęść masę bułką tartą, wymieszaj. Z masy formuj małe kotleciki i obtocz je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż będą rumiane.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.67 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE