Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kotlety ziemniaczano-rybne


16.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotlety ziemniaczano-rybne to dobry pomysł na zużycie resztek z wczorajszego obiadu. Najlepiej podawać je z surówką lub sosem.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk  ziemniaki
  • 150 g  dorsz
    pieczony
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 sztuka  białko z jajka
  • 1 łyżka  bułka tarta
  • 1 łyżka  natka pietruszki
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz. Rybę zmiel z ziemniakami w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj mąkę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.
  2. Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w białku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle na rumiany kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE