Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety ziemniaczano-rybne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotlety ziemniaczano-rybne to dobry pomysł na zużycie resztek z wczorajszego obiadu. Najlepiej podawać je z surówką lub sosem.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk  ziemniaki
  • 150 g  dorsz
    pieczony
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 sztuka  białko z jajka
  • 1 łyżka  bułka tarta
  • 1 łyżka  natka pietruszki
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz. Rybę zmiel z ziemniakami w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodaj mąkę, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy.
  2. Z masy uformuj kotleciki. Panieruj je w białku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle na rumiany kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE