Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Łosoś faszerowany fetą i szpinakiem


16.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z łososia
  • 100 g  sera feta
  • pieprz
  • 400 g  mrożonego szpinaku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 ml  oliwy z oliwek
  • sól
  • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i wstaw na godzinę do lodówki.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj rozmrożony szpinak i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż 10 minut.
  3. Przestudź szpinak i dodaj do niego fetę, wymieszaj. W filetach z łososia zrób podłużne nacięcia. W powstałe kieszenie włóż farsz serowo-szpinakowy.
  4. Tak przygotowane ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, oprósz solą oraz pieprzem i skrop oliwą. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE