Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łosoś faszerowany fetą i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z łososia
  • 100 g  sera feta
  • pieprz
  • 400 g  mrożonego szpinaku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 50 ml  oliwy z oliwek
  • sól
  • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z łososia skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i wstaw na godzinę do lodówki.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj rozmrożony szpinak i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż 10 minut.
  3. Przestudź szpinak i dodaj do niego fetę, wymieszaj. W filetach z łososia zrób podłużne nacięcia. W powstałe kieszenie włóż farsz serowo-szpinakowy.
  4. Tak przygotowane ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, oprósz solą oraz pieprzem i skrop oliwą. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE