Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Łosoś z jarzynką


14.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki dzwonka łososia
  • 3 sztuki pomidory
  • 4 sztuki szalotki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3/4 szklanki  kremówki
  • 3 łyżki  posiekanego cienkiego szczypiorku
  • 1 szczypta  oregano
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 5 łyżek  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz i natrzyj pieprzem, papryką oraz solą. Odstaw na 15 minut.
  2. Szalotki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj do nich pomidory, oregano, sól oraz pieprz i duś przez 3 minuty. Po tym czasie wlej śmietanę, zagotuj i duś sos na dużym ogniu przez 6-7 minut. Dodaj posiekany szczypiorek, wymieszaj.
  3. Przyprawionego łososia usmaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z sosem i ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE