Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Łosoś z pesto w cieście francuskim


15.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z łososia
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 50 g  płatków migdałowych
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  startego sera
  • 1/3 łyżki  oliwy z oliwek
  • garść listków bazylii
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, a następnie zmiksuj je z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na gładką pastę. Dopraw do smaku solą. Wymieszaj.
  2. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż filet z łososia. Na rybie rozłóż przygotowane pesto. Zawiń ciasto złączając brzegi. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób ozdobny wzorek.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE