Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Łosoś z pesto w cieście francuskim


15.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z łososia
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 50 g  płatków migdałowych
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  startego sera
  • 1/3 łyżki  oliwy z oliwek
  • garść listków bazylii
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, a następnie zmiksuj je z listkami bazylii, czosnkiem, serem i oliwą na gładką pastę. Dopraw do smaku solą. Wymieszaj.
  2. Na dużym kawałku ciasta francuskiego ułóż filet z łososia. Na rybie rozłóż przygotowane pesto. Zawiń ciasto złączając brzegi. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i zrób ozdobny wzorek.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE