Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łosoś zapiekany ze szparagami w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Łosoś ze szparagami w cieście francuskim to danie dość kaloryczne, ale dzięki łososiowi jest za to źródłem kwasów omega-3.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka  łosoś
    świeży filet
  • 500 g  szparagi
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 1 sztuka  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki i oprósz solą oraz pieprzem. Łososia umyj, osusz i dopraw.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim rybę. Na łososiu rozłóż szparagi.
  3. Ciasto francuskie ponacinaj po bokach tak, aby powstały równej szerokości paski. Kolejno, raz z prawej, raz z lewej strony zakładaj je na szparagi. Tak przygotowaną roladę posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE