Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Łosoś zapiekany ze szparagami w cieście francuskim


10.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Łosoś ze szparagami w cieście francuskim to danie dość kaloryczne, ale dzięki łososiowi jest za to źródłem kwasów omega-3.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka  łosoś
    świeży filet
  • 500 g  szparagi
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 1 sztuka  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki i oprósz solą oraz pieprzem. Łososia umyj, osusz i dopraw.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim rybę. Na łososiu rozłóż szparagi.
  3. Ciasto francuskie ponacinaj po bokach tak, aby powstały równej szerokości paski. Kolejno, raz z prawej, raz z lewej strony zakładaj je na szparagi. Tak przygotowaną roladę posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE