Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Makaron szpinakowo-serowy z łososiem


27.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron szpinakowo-serowy z łososiem to przepis na smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaron pappardelle
  • 150 g  łosoś wędzony
  • 150 g  szpinak baby
  • 100 g  ser z niebieską pleśnią
  • 100 g  śmietana kremówka
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 łyżeczka  sok z cytryny
  • 1 sztuka  cytryna
  • 1 łyżka  oliwa
    +do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, pokrój w plasterki i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj opłukany szpinak. Łososia skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce.
  2. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Odcedź. Do szpinaku dodaj kawałki łososia i delikatnie wymieszaj.
  3. Do składników na patelni dodaj kremówkę i wymieszaj. Ser pokrój w małą kostkę i dodaj do łososia oraz szpinaku. Mieszaj, aż ser się rozpuści.
  4. Cytrynę wyszoruj i za pomocą obieraczki zetrzyj 1 łyżeczkę skórki. Dodaj do szpinaku oraz łososia. Dopraw pieprzem. Podawaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Zobacz więcej na temat:

szpinakłosośprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE