Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z cukinią i łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu tagliatelle
  • 1 sztuka cukinia
  • 150 g  filetu z łososia
  • 175 g  śmietany 18%
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1/2 sztuki pęczka świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą oraz pieprzem. Zawiń rybę w folię aluminiową i piecz 20 minut w 180 st. C. Następnie ostudź rybę i porwij na mniejsze kawałki.
  2. Cukinię umyj i pokrój w wąskie wstążki. Gotuj 1,5 minuty w osolonym wrzątku, odsącz.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej śmietanę, a gdy zgęstnieje dopraw ją solą oraz pieprzem. Gotuj, aż sos zacznie gęstnieć.
  4. Bazylię drobno posiekaj i dodaj do sosu razem z łososiem oraz cukinią. Delikatnie wymieszaj i podgrzewaj wszystko razem.
  5. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, rozłóż na talerze i polej sosem łososiowo-cukiniowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE