Dzisiaj jest: Sobota, 21.09.2019 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Makaron z sosem marchewkowo-tuńczykowym


15.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki tuńczyka w sosie własnym
  • pieprz
  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • sól
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki szkl. rosołu
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i cebule obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż je na rozgrzanych na patelni 3 łyżkach masła. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i wlej rosół.
  2. Warzywa duś na małym ogniu pod przykryciem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuńczyka odsącz, podziel widelcem na mniejsze części i dodaj do gotującego się sosu.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Ugotowany makaron odcedź i rozłóż na talerze. Polej sosem i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE