Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Makaron z tuńczykiem i oliwkami


14.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek bez pestek
  • 4 łyżki  ostrego ajvaru
  • 1 szczypta  chili
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź tak, aby na dnie garnka została odrobina wody.
  2. Tuńczyka odsącz z oleju i podsmaż bez dodatkowego tłuszczu.
  3. Dodaj do tuńczyka odsączone z zalewy oliwki, ajvar i chili. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Do makaronu dodaj sos z tuńczyka, wymieszaj i posyp posiekaną pietruszką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE