Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Mintaj duszony w porach


11.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z mintaja
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 2 sztuki duże pory
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1/3 szklanki  białego wina
  • 1 łyżeczka  przyprawy do ryb
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z mintaja umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
  2. Białe części porów pokrój w krążki, umyj, odcedź i wrzuć na rozgrzany w garnku olej. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
  3. Następnie dodaj pokrojonego na mniejsze kawałki i oprószonego przyprawą do ryb mintaja. Dopraw do smaku solą, wlej wino i zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i duś jeszcze 15 minut.
  4. Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE