Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Mintaj po grecku


27.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 łyżek  przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie podsmaż cebulę. Oprósz ją solą, cukrem i dodaj pozostałe starte warzywa. Duś wszystko przez 30 minut.
  2. Do warzyw dodaj rybę i koncentrat. Gotuj wszystko przez 20 minut. Dopraw sokiem z cytryny, pieprzem, solą i papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE