Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Mintaj po grecku


27.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki selera
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 łyżek  przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie podsmaż cebulę. Oprósz ją solą, cukrem i dodaj pozostałe starte warzywa. Duś wszystko przez 30 minut.
  2. Do warzyw dodaj rybę i koncentrat. Gotuj wszystko przez 20 minut. Dopraw sokiem z cytryny, pieprzem, solą i papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE