Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Mintaj w sosie słodko-kwaśnym


11.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 kostek  mintaja
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  keczupu
  • 4 łyżki  sosu słodko-kwaśnego
  • 2 łyżki  sosu rybnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę rozmroź, osusz ręcznikiem papierowym, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Następnie pokrój mintaja na mniejsze kawałki.
  2. Marchewki oczyść i obieraczką pokrój na długie, cienkie paski. Por umyj, osusz i posiekaj w talarki.
  3. Kawałki ryby podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażoną rybę przełóż na talerz, a na pozostałym na patelni tłuszczu podsmaż pokrojone warzywa.
  4. Do warzyw dodaj keczup, sos słodko-kwaśny oraz rybny. Składniki wymieszaj i dopraw pieprzem. Na koniec dodaj rybę i gotuj wszystko razem.
  5. Gotową potrawę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE