Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Mintaj zapiekany z warzywami


27.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki żółtka
  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 450 g  filetu z mintaja
  • 100 g  sera topionego gouda
  • 1 opakowanie  śmietany 18 %
  • 750 g  mrożonych warzyw
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz i gotuj przez 10-15 minut na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Pokrój je w plastry. Także na półtwardo ugotuj mrożone warzywa (3-4 minuty).
  2. Mintaja rozmroź, odsącz i oprósz solą.
  3. Śmietanę wymieszaj z żółtkami i serem topionym tak, by powstał sos.
  4. W naczyniu żaroodpornym układaj pokrojone ziemniaki, mintaja i warzywa. Polej sosem śmietanowo-serowym. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE