Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Morszczuk w warzywach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z morszczuka
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki cebule
  • 150 g  przecieru pomidorowego
  • olej
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • liść laurowy
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Marchewkę i pietruszkę umyj, oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por pokrój w cienkie krążki, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzej trochę oleju i podsmaż por oraz cebulę. Marchewkę i pietruszkę podduś na oleju, następnie wlej około 1 szklankę wody, dodaj liść laurowy i dalej duś na małym ogniu.
  3. Po 20 minutach dodaj przecier pomidorowy, smażoną wcześniej cebulę z porem, posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem.
  4. Porcje ryby wyłóż na głęboki talerz, przykryj gorącymi warzywami. Wierzch udekoruj plasterkami cytryny i posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE