Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Muszelki faszerowane pastą tuńczykową


09.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu duże muszle
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 sztuki jajka
  • 200 g  kiszonych ogórków
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 łyżki  majonezu
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ogórki kiszone również pokrój w kostkę.
  3. Tuńczyka, jajka, paprykę, ogórki i warzywa wymieszaj w misce z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Farszem wypełnij makaronowe muszelki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE