Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki szpinakowe z farszem łososiowo-twarogowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Naleśniki szpinakowe
  • 50 g  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 3 łyżki  mąki kukurydzianej
  • 2/3 szklanki  mleka
  • 2/3 szklanki  wody
    Farsz
  • 200 g  świeżego łososia
  • 150 g  kremowego serka twarogowego
  • 2 łyżeczki  żelatyny
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 łyżki  mieszanki siekanych ziół (koperek, szczypiorek, kolendra, pietruszka)
  • 1/4 sztuki żółtej papryki
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Naleśniki szpinakowe: Białka ubij na sztywną pianę. Mleko, wodę, szpinak i żółtka wymieszaj. Dodaj sól i zmiksuj wszystko blenderem. Następnie dodaj mąkę i zmiksuj. Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Z powstałej masy smaż dość grube naleśniki.
  2. Farsz: Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Zagotuj bulion, włóż łososia i gotuj na małym ogniu przez 7 minut. Wyjmij rybę z wody i odstaw do przestygnięcia. W 1/4 szklanki bulionu rozpuść żelatynę, włóż wraz z łososiem do blendera i zmiksuj. Dodaj sok z cytryny, serek, papryki, pieprz, sól i zioła. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Rolada szpinakowe z farszem: Przygotowanym farszem posmaruj naleśniki, zroluj je i dobrze schłodź. Następnie pokrój w ukośne plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE