Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Opiekane śledzie


16.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 kg  filetów zielonych śledzi
    Panierka
  • 1 sztuka jajko
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
    Zalewa
  • 1 sztuka cebula
  • 3/4 ml  octu 10%
  • 1 szklanka  cukru
  • 2.5 l  wody
  • 1 łyżka  soli
  • maggi
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • gorczyca

Sposób przyrządzania:

  1. Filety pokrój na kawałki i panieruj w jajku oraz w bułce tartej wymieszanej z mąką.
  2. Usmaż na głębokim oleju, zdejmij na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu i odstaw do ostygnięcia.
  3. Cukier wsyp na gorącą patelnię, dodaj 1 szklankę gorącej wody i szybko wymieszaj. Do garnka wlej wodę oraz ocet. Dodaj sól, skarmelizowany cukier oraz przyprawy i zagotuj.
  4. Cebulę pokrój w talarki i dodaj pod koniec gotowania do zalewy. Śledzie zalej letnią zalewą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE