Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Papryka faszerowana tuńczykiem z oscypkiem


25.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Papryka faszerowana tuńczykiem z oscypkiem to przepis na smaczne danie.

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki  papryka czerwona
  • 1/2 szklanki  kasza kuskus
  • 1 puszka  tuńczyk
    w oleju
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 6 kawałków  brokuł
    różyczek
  • 1 łyżka  oliwki czarne
  • 1 łyżka  oliwki zielone
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • zioła prowansalskie
    do smaku
  • oliwa
    do smażenia
  • 1 sztuka  oscypek
    mały
  • papryka (przyprawa)
    słodka, mielona, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia.
  2. Różyczki brokułu podgotuj w osolonej wodzie, odcedź. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
  3. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojone oliwki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
  4. Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne. Połówki papryk wypełnij przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu papryk ułóż pokrojonego w plastry oscypka i oprósz mieloną papryką. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE