Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 125 g wędzonego łososia
- 200 g serka kanapkowego lekkiego
- 1/2 sztuki zielonego ogórka
- 4 sztuki orzechy brazylijskie
- 2 łyżki koperku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia oddziel od skóry i rozdrobnij widelcem.
- Do miseczki przełóż serek i rozgnieć go widelcem. Dodaj rozdrobnionego łososia, drobno pokrojony ogórek oraz posiekane koperek i orzechy.
- Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj. Podawaj z razowym pieczywem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia