Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Pasztet rybny z mintaja


27.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z mintaja
  • 1 sztuka bułka kajzerka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kajzerkę namocz w mleku. Gdy będzie miękka, dokładnie ją odciśnij.
  2. Filety zmiksuj z bułką (kawałek ryby odłóż), wymieszaj z posiekaną cebulą i żółtkami. Dopraw do smaku.
  3. Ubij pianę z białek. Dodaj ją z koperkiem i curry do masy rybnej. Przełóż masę do formy, w środek wciśnij kawałek ryby w całości. Piecz 45 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE