Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pasztet rybny z mintaja


27.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z mintaja
  • 1 sztuka bułka kajzerka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kajzerkę namocz w mleku. Gdy będzie miękka, dokładnie ją odciśnij.
  2. Filety zmiksuj z bułką (kawałek ryby odłóż), wymieszaj z posiekaną cebulą i żółtkami. Dopraw do smaku.
  3. Ubij pianę z białek. Dodaj ją z koperkiem i curry do masy rybnej. Przełóż masę do formy, w środek wciśnij kawałek ryby w całości. Piecz 45 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE