Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 320 g makaron rurka skośna Arrighi
- 1 puszka pomidory krojone Valfrutta
- 1 opakowanie zielone oliwki bez pestek Serpis
- 2 puszki tuńczyk w oliwie z oliwek Callipo
- 1 sztuka czerwona cebula
- 2 ząbki czosnek
- parmezan
- 2 łyżki oliwa z oliwek Olitalia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozpocznij gotowanie makaronu.
- Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż.
- Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka.
- Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem.
- Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.