Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Penne z tuńczykiem


15.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybko przygotowany obiad nie musi być gorszy czy mniej smaczny od dania czasochłonnego i wymagającego wiele pracy. Dzięki dodatkom, takim jak tuńczyk z puszki czy zielone oliwki, możemy stworzyć pyszne i zdrowe danie w mgnieniu oka.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 320 g  makaron rurka skośna Arrighi
  • 1 puszka  pomidory krojone Valfrutta
  • 1 opakowanie  zielone oliwki bez pestek Serpis
  • 2 puszki  tuńczyk w oliwie z oliwek Callipo
  • 1 sztuka  czerwona cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • parmezan
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek Olitalia

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpocznij gotowanie makaronu.
  2. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż.
  3. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka.
  4. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem.
  5. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.



Przepis dodany przez:

katarzyna_fly

Posty : 0

Przepisy: 16


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE