Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Penne z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybko przygotowany obiad nie musi być gorszy czy mniej smaczny od dania czasochłonnego i wymagającego wiele pracy. Dzięki dodatkom, takim jak tuńczyk z puszki czy zielone oliwki, możemy stworzyć pyszne i zdrowe danie w mgnieniu oka.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 320 g  makaron rurka skośna Arrighi
  • 1 puszka  pomidory krojone Valfrutta
  • 1 opakowanie  zielone oliwki bez pestek Serpis
  • 2 puszki  tuńczyk w oliwie z oliwek Callipo
  • 1 sztuka  czerwona cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • parmezan
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek Olitalia

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpocznij gotowanie makaronu.
  2. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż.
  3. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka.
  4. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem.
  5. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 16


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE