Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczone roladki z dorsza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki świeże filety z dorsza
  • 4 sztuki plasterki wędzonego boczku
  • 1 sztuka papryka
  • 1/2 sztuki cukinii
  • 1 sztuka dymka
    Marynata
  • 6 łyżek  oliwy
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  ziołowej przyprawy do grilla
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą do grilla. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Filety opłucz, osusz, posmaruj z obu stron marynatą. Tak przygotowaną rybę przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Po tym czasie ułóż filety na desce. Na każdy płat nałóż pokrojone w paski paprykę i cukinię. Posyp drobno posiekaną dymką. Zwiń filety w roladki i zawiń w plasterki boczku. Tak przygotowane roladki ułóż na tacce do grillowania.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 min. W czasie pieczenia obróć.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE