Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Pieczone roladki z dorsza


23.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki świeże filety z dorsza
  • 4 sztuki plasterki wędzonego boczku
  • 1 sztuka papryka
  • 1/2 sztuki cukinii
  • 1 sztuka dymka
    Marynata
  • 6 łyżek  oliwy
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  ziołowej przyprawy do grilla
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą do grilla. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Filety opłucz, osusz, posmaruj z obu stron marynatą. Tak przygotowaną rybę przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
  3. Po tym czasie ułóż filety na desce. Na każdy płat nałóż pokrojone w paski paprykę i cukinię. Posyp drobno posiekaną dymką. Zwiń filety w roladki i zawiń w plasterki boczku. Tak przygotowane roladki ułóż na tacce do grillowania.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 min. W czasie pieczenia obróć.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE