Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Pieczone ziemniaki z tuńczykiem


08.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4 łyżki  jogurtu typu greckiego
  • 2-3 sztuki gałązki koperku
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przekrój na pół i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 st. C na 40 minut.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz chili. Dopraw do smaku.
  3. Ciepłe ziemniaki ułóż na talerzu. Na każdej połówce ułóż porcję sałatki z tuńczyka. Na niej połóż 1/2 łyżki jogurtu. Wierzch oprósz posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE