Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 450 g szpinak
mrożony - 2 łyżki sok z cytryny
- 2 łyżki oliwa
- 2 ząbki czosnek
- 500 g łosoś
świeży filet - sól morska
do smaku - pieprz biały
do smaku - 1 sztuka cebula czerwona
- 50 g ser feta
sałatkowo-kanapkowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią zamrożony szpinak. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Smaż przez 15 minut.
- Filety z łososia oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na jednym filecie ułóż warstwę przestudzonego szpinaku. Cebulę pokrój w piórka, ser na małe kawałeczki i rozłóż je równomiernie na szpinaku. Przykryj farsz drugim filetem i zwiąż, by ryby się nie rozpadły.
- Tak przygotowaną rybę piecz 30 minut w 190 st. C. Podawaj z cytryną i świeżym tymiankiem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia