Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Pieczony pstrąg


16.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pstrągi
  • 1/2 kg  świeżych ogórków
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka duży pęczek koperku
  • 2 sztuki cytryny
  • 1 sztuka płaska łyżeczka gorczycy
  • 8 łyżeczek  masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cytryny sparz i pokrój w plasterki. Pstrągi opłucz, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem. Do środka każdej ryby włóż plasterki cytryny, gałązkę koperku i łyżeczkę masła.
  2. Ogórki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Cebule obierz, pokrój w półplasterki i wymieszaj z ogórkami, gorczycą, olejem, szczyptą soli oraz pieprzu.
  3. Rozłóż cztery kawałki folii aluminiowej. Na błyszczącej stronie rozłóż sałatkę ogórkowo-cebulową. Na jarzynce połóż pstrągi i obłóż je kawałkami pozostałego masła. Zawiń folię w paczuszki i ułóż je na blasze. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE