Dzisiaj jest: Środa, 12.12.2018 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5828

Pierogi z tuńczykiem


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oleju
  • curry
  • sól
  • pieprz
    Ciasto
  • 2.25 szklanki  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 1/4 szklanki  ciepłej wody
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Paprykę i cebulę oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj warzywa do ziemniaków i wymieszaj razem z odsączonym i rozdrobnionym tuńczykiem. Dopraw do smaku curry, solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  3. Mąkę wsyp do miski. Dodaj jajka, wodę, olej oraz szczyptę soli i zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy i wytnij szklanką koła.
  4. Na każde koło nałóż porcję farszu tuńczykowego, zlep brzegi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie przez około 2 minuty, od chwili gdy wypłyną. Następnie wykładaj na talerz. Przed podaniem polej roztopionym masłem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE