Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.12.2018 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5827

Placuszki śledziowe


31.10.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dla smaku można dodać kilka swoich ulubionych przypraw, warto jednak pamiętać, że śledzie mają wyrazisty smak

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 550 g  filety śledziowe
    z suszonymi ziołami firmy Seko
  • 1 szklanka  mąka pszenna
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  śmietana
    18%
  • 1 szklanka  mleko
  • 1 łyżeczka  czosnek granulowany
  • pieprz czarny
    do smaku
  • masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Odsączamy filety śledziowe, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany.
  2. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy masło jest już nagrzane, formujemy małe placuszki, które ściągamy po zarumienieniu z obu stron. Tak przygotowane pyszności można jeść na ciepło i zimno.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

lovefood

Posty : 0

Przepisy: 2


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE