Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Pomidorki faszerowane sardynkami i tapenadą


28.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 1 sztuka puszka objętościowo tapenady z czarnych oliwek
  • 1/2 łyżeczki  drobno posiekanej skórki z pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • 12-16 sztuk pomidorków czereśniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Sardynki przełóż do miski, rozgnieć i wymieszaj z tapenadą. Następnie dodaj skórkę pomarańczową i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Pomidorki umyj, odetnij wierzchy, wydrąż miąższ i wypełnij je farszem sardynkowym. Wierzch przykryj odkrojonymi z pomidorków kapeluszami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE