Dzisiaj jest: Wtorek, 31.03.2020 Imieniny: Balbiny i Gwidona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Potrawka z owocami morza


27.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 opakowania  owoców morza
  • 2 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 kostka  bulionu drobiowego
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój i ugotuj na półtwardo. Cebule i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mieloną paprykę oraz ziemniaki i smaż przez minutę. Po tym czasie dodaj owoce morza, wlej pomidory z zalewą i rozpuszczoną w szklance wrzątku kostkę rosołową.
  2. Gotuj przez 10 minut. Dopraw do smaku. Podawaj posypane natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE