Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Potrawka z owocami morza


27.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 opakowania  owoców morza
  • 2 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 kostka  bulionu drobiowego
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój i ugotuj na półtwardo. Cebule i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mieloną paprykę oraz ziemniaki i smaż przez minutę. Po tym czasie dodaj owoce morza, wlej pomidory z zalewą i rozpuszczoną w szklance wrzątku kostkę rosołową.
  2. Gotuj przez 10 minut. Dopraw do smaku. Podawaj posypane natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE