Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrąg w płatkach migdałowych


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki wypatroszone pstrągi
  • 1 ząbek  czosnku
  • 6 sztuk suszonych pomidorów w oleju + 3 łyżki zalewy
  • pieprz
  • 3 łyżeczki  kaparów
  • sól
  • 1/2 łyżeczki  suszonego tymianku
  • 3 łyżki  płatków migdałowych
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory posiekaj, kapary odsącz, a czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj składniki ze sobą. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, 1 łyżkę płatków migdałowych, tymianek, sok z cytryny, 1 łyżkę zalewy z pomidorów, wymieszaj.
  2. Pstrągi umyj, osusz i posmaruj łyżką zalewy. Oprósz solą i pieprzem. Nafaszeruj ryby przygotowanym wcześniej nadzieniem, a wierzch posyp płatkami migdałowymi. Owiń pstrągi w folię aluminiową i piecz 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE