Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrąg w pomarańczach z korzenną nutą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średniej wielkości pstrągi
  • sok z 1 pomarańczy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  posiekanego tymianku
  • 6 łyżek  oliwy
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 1 szczypta  mielonego imbiru
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  cukru lub 3 łyżki dżemu pomarańczowego
  • 1 sztuka mała pomarańcza do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Sok pomarańczowy wlej do miski. Dodaj czosnek, tymianek, oliwę, cynamon, imbir, pieprz, sól oraz cukier i wymieszaj.
  2. Pstragi oczyść, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Ułóż ryby na folii aluminiowej, polej przygotowaną marynatą i szczelnie zawiń.
  3. Piecz 30 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE