Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki średniej wielkości pstrągi
- sok z 1 pomarańczy
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanego tymianku
- 6 łyżek oliwy
- 1 szczypta cynamonu
- 1 szczypta mielonego imbiru
- 1 szczypta pieprzu cayenne
- sól
- pieprz
- 1 łyżka cukru lub 3 łyżki dżemu pomarańczowego
- 1 sztuka mała pomarańcza do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sok pomarańczowy wlej do miski. Dodaj czosnek, tymianek, oliwę, cynamon, imbir, pieprz, sól oraz cukier i wymieszaj.
- Pstragi oczyść, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Ułóż ryby na folii aluminiowej, polej przygotowaną marynatą i szczelnie zawiń.
- Piecz 30 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka