Dzisiaj jest: Środa, 29.01.2020 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pstrąg w pomarańczach z korzenną nutą


04.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki średniej wielkości pstrągi
  • sok z 1 pomarańczy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  posiekanego tymianku
  • 6 łyżek  oliwy
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 1 szczypta  mielonego imbiru
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  cukru lub 3 łyżki dżemu pomarańczowego
  • 1 sztuka mała pomarańcza do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Sok pomarańczowy wlej do miski. Dodaj czosnek, tymianek, oliwę, cynamon, imbir, pieprz, sól oraz cukier i wymieszaj.
  2. Pstragi oczyść, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Ułóż ryby na folii aluminiowej, polej przygotowaną marynatą i szczelnie zawiń.
  3. Piecz 30 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE