Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Pstrąg w pomarańczach


06.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety z pstrąga ze skórą
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  masła
  • 50 ml  wody
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki cm kawałek świeżego imbiru
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżeczka  kaparów
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, otrzyj skórkę, podziel na cząstki i obierz z błonek.
  2. Na patelnię wyciśnij trochę soku z pomarańczy. Dodaj oliwę, wodę, masło, posiekany czosnek, pokrojony w plasterki imbir, skórkę z pomarańczy oraz liść laurowy. Zagotuj.
  3. Rybę umyj, osusz, oprósz solą i włóż do gotującego się sosu, skórą do dołu. Ponownie zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8 minut, polewając rybę sosem.
  4. Po tym czasie rozłóż pstrągi na talerze. Do sosu dodaj cząstki pomarańczy oraz kapary. Wymieszaj i polej rybę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE