Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki pstrąg
wypatroszony - 50 g masło
- 1/2 pęczki natka pietruszki
- 1/2 pęczki natka koperku
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 sztuki sok z cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umyj zioła i je drobno posiekaj.
- Czosnek drobno posiekaj i dodaj do ziół.
- Dodaj masło, sok z cytryny oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
- W miejscu nacięcia ryb włóż przygotowane masło ziołowe.
- Ryby zawiń szczelnie w folię aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz przez 20 minut.