Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrąg z ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Opcjonalne rybę można przygotować na grillu, co podkreśli jej aromat.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  pstrąg
    wypatroszony
  • 50 g  masło
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 1/2 pęczki  natka koperku
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj zioła i je drobno posiekaj.
  2. Czosnek drobno posiekaj i dodaj do ziół.
  3. Dodaj masło, sok z cytryny oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. W miejscu nacięcia ryb włóż przygotowane masło ziołowe.
  5. Ryby zawiń szczelnie w folię aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz przez 20 minut.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE