Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pstrąg zapiekany z włoszczyzną


02.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki świeże pstrągi
  • 1 opakowanie  świeżej włoszczyzny
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij na niej posiekaną cebulę.Do cebuli dodaj włoszczyznę pokrojoną w słupki, liść laurowy i ziele angielskie. Duś wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowy sos przełóż na dno naczynia żaroodpornego.
  2. Rybę oprósz solą oraz pieprzem i ułóż w naczyniu żaroodpornym na sosie. Wierzch skrop oliwą. Piecz 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem oczyść rybę ze skóry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE