Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrąg zapiekany z ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pstrąg zapiekany z ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi to przepis na smaczne i dietetyczne danie. Potrawę najlepiej podawać z ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 350 g  pstrąg łososiowy
  • 530 g  ziemniaki
  • 300 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 sztuki  cytryna
  • 4 łyżki  olej rzepakowy
  • 4 ząbki  czosnek
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga podziel na porcje, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw. Ziemniaki wyszoruj, pokrój na kawałki i wymieszaj z 3 łyżkami oleju. Następnie ułóż ziemniaki w naczyniu żaroodpornym i piecz 15 minut w 180 st. C.
  2. Po tym czasie wyjmij ziemniaki, dodaj pokrojoną w plastry cytrynę, nieobrane ząbki czosnku i kawałki ryby. Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i piecz 18 minut. Przed podaniem posyp danie natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE