Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi pieczone w folii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sprawione pstrągi
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 sztuki gałązki rozmarynu
  • 4 sztuki gałązki estragonu
  • 2 łyżeczki  przyprawy grillowej do ryb
  • 4 ząbki  czosnku
  • 6-8 łyżek  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Sprawione pstrągi opłucz, osusz i natrzyj z zewnątrz i w środku przyprawą grillową do ryb.
  2. Cytrynę dokładnie umyj w gorącej wodzie, osusz, pokrój w plasterki. Czosnek obierz i również pokrój w plasterki. Gałązki rozmarynu i estragonu opłucz i osusz.
  3. Do środka każdej ryby włóż 2-3 plasterki cytryny, 2 gałązki ziół i ząbek pokrojonego czosnku. Ryby skrop oliwą i zawiń w folię aluminiową.
  4. Zawinięte ryby układaj na ruszcie i grilluj przez 30 minut. W połowie pieczenia paczuszki z rybami obróć.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE