Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Pstrągi pieczone w folii


03.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sprawione pstrągi
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 sztuki gałązki rozmarynu
  • 4 sztuki gałązki estragonu
  • 2 łyżeczki  przyprawy grillowej do ryb
  • 4 ząbki  czosnku
  • 6-8 łyżek  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Sprawione pstrągi opłucz, osusz i natrzyj z zewnątrz i w środku przyprawą grillową do ryb.
  2. Cytrynę dokładnie umyj w gorącej wodzie, osusz, pokrój w plasterki. Czosnek obierz i również pokrój w plasterki. Gałązki rozmarynu i estragonu opłucz i osusz.
  3. Do środka każdej ryby włóż 2-3 plasterki cytryny, 2 gałązki ziół i ząbek pokrojonego czosnku. Ryby skrop oliwą i zawiń w folię aluminiową.
  4. Zawinięte ryby układaj na ruszcie i grilluj przez 30 minut. W połowie pieczenia paczuszki z rybami obróć.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE