Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pstrągi pieczone w soli


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki świeże pstrągi
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 kg  soli warzonej
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrągi umyj, osusz i włóż do środka kilka gałązek koperku oraz po plasterku cytryny.
  2. Sól wsyp do miski. Dodaj jajko, skórkę otartą z połowy cytryny oraz pieprz. Mieszaj, powoli wlewając zimną wodę, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
  3. Blachę posyp przygotowaną masą solną, ułóż na niej ryby, posmaruj je olejem i zasyp solą.
  4. Piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Przed jedzeniem oderwij masę solną z ryby i skrop ją sokiem z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE